Tagliatelle van asperges

De ingredienten

  • 400 g geschilde witte asperges
  • 1 sjalotje (banaansjalot) fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • Snufje tijm (citroentijm)
  • Beetje fijn gesneden bieslook (voor garnering)
  • Peper en zout naar eigen smaak
  • 100 ml blanke azijn
  • 50 ml olijfolie of naturelle olie
  • 1 blaadje Radicchio Rosso p.p.
  • Theelepeltje mosterd
  • Zongedroogde tomaten

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Voeg azijn en olie samen in het bekken.
  2. De fijn gesneden sjalot en knoflook met de kruiden toevoegen.
  3. Peper en zout naar smaak toevoegen en goed roeren. En even laten staan zodat de smaken vrijkomen.
  4. Ondertussen de reeds geschilde asperges geheel met de dunschiller opsnijden overlangs in dunne tagliatelle slierten. Ook de koppen meenemen.
  5. De tagliatelle in het bekken en de azijn/olie eroverheen gieten en ongeveer 15 minuten laten marineren(garen).
  6. Blaadje gewassen sla op bord.
  7. De asperges uit de vloeistof halen en op bord/sla draperen.
  8. Zongedroogde tomaten over de asperges verdelen.
  9. Het theelepeltje mosterd en de fijn gesneden bieslook als garnering op bord.