Terug naar Recepten
Van de BBQ: Australische runderribeye met Nederlandse witte groene asperges
Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
20 geschilde witte asperges gekookt
3 groene asperges gekookt
4 gepofte aardappelen
2 zakjes kruidencrème
4 stuks Australische runderribeye, 170 gr per stuk
olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Maak de gepofte aardappelen warm in een voorverwarmde oven van
170 ˚C.
Bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. - Zorg dat de bbq goed heet is.
- Haal de runderribeye tijdig uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen en grill deze aan beide zijde in een mooi ruitmotief.
- Maak de witte en groene asperges droog en bestrijk licht met olijfolie en grill gelijktijdig met de runderribeye.
- Haal de gepofte aardappelen uit de oven en grill nog even mee op de bbq.
- Verdeel de asperges, leg de gegrilde runderribeye op de asperges draai er peper en zout over en zet er 2 halve gepofte aardappelen bij en verdeel kruidencrème over de gepofte aardappelen.
Enjoy your meal!