
Ingrediënten
500 gr. witte asperges
250 gr. groene asperges
3 eieren
40 gr. boter
3 dl. volle melk
40 gr. bloem
1/2 kruidenbouillontablet
verse peterselie
zout
350-400 gr. vlindermacaroni
2 el olie (duivenpit)
250 gr. gerookte zalmsnippers
Bereiding
- De witte asperges dun schillen en 2cm. van de onderkant afsnijden.
- Witte en groene asperges in stukjes van 3 cm. snijden.
- De witte asperges in ruim kokend water met zout in 20 minuten gaar koken, na 10 minuten de groene erbij.
- Eieren in 8 minuten hard koken en pellen.
- In een pan de boter laten smelten, de bloem erdoor roeren, even laten garen en al roerend in delen de melk en het bouillontablet toevoegen, zodat een gladde saus ontstaat. De saus 5 minuten afgedekt zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.
- De pasta beetgaar koken.
- De eieren grof hakken.
- Van 5 takjes peterselie de blaadjes fijn knippen.
- De pasta kort laten uitlekken en terug in de pan scheppen.
- De asperges ook laten uitlekken en met de (druivenpit)olie, de zalmsnippers, de helft van de eieren door de pasta scheppen. Bestrooien met de helft van de peterselie.
- De rest van het ei en peterselie door de saus roeren, deze op smaak brengen met zout en peper en apart in een sauskom bij de zalm-aspergepasta serveren.