
Ingrediënten
8 asperges (AAI-super)
2,5 dl visfond
1,5 dl witte wijn
1 el rouille (visspecialist)
peper en zout
4 draadjes saffraan
500 gr. krielaardappeltjes
200 gr. peultjes
200 gr. zeekraal of lamsoren
8 halve Sint Jacobsmosselen of 8 mulfilets
1 hele gekookte kreeft
ca. 400 gr 100 gr grietfilet
olijfolie
bieslook
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
- Bewaar 1 deciliter kookvocht en voeg de visfond en de wijn hieraan toe.
- Laat dit op een laag vuur trekken en breng deze fond op smaak met de rouille, peper, zout en de gekneusde draadjes saffraan.
- Kook de krielaardappelen tot ze nog iets stevig zijn.
- Blancheer de peultjes 1 minuut en de zeekraal of lamsoren slechts 30 seconden.
- Snijd de vissoorten in stukjes.
- Bak de vis in gedeelten om en om in hete olijfolie goudbruin.
- Laat de vis, indien nodig, doorgaren in een oven van 100-125°C.
- Verdeel de krielaardappeltjes, peultjes en in vieren gesneden asperges over vier voorverwarmde diepe borden.
- Schenk de hete visfond erop en gameer met zeekraal, lamsoren en bieslook.
Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.