
Ingrediënten
500 gr. geschilde witte asperges
2 el sinaasappelsap
1 tl geraspte sinaasappelschil
1 el balsamico-azijn
4-5 el olijfolie extra vierge (mag ook walnootolie zijn)
enkele plakjes rauwe ham
gesneden basilicum
Bereiding
- Schaaf 500 gram geschilde witte asperges in lange slierten.
- Kook de aspergeslierten in ruim water met wat zout in 5 minuten licht gaar en spoel ze af in een zeef onder koud stromend water.
- Klop een dressing van het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de balsamico-azijn en de olijfolie.
- Breng vervolgens de dressing op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaak even intrekken.
- Spreid nu plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade op.
- Bestrooi het geheel met de in reepjes gesneden basilicum.