Terug naar Recepten

Zalmfilet met asperges uit de oven

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Zalmfilet met asperges uit de oven

Ingrediënten

 1 dik stuk zalmfilet van 600 gr.

 500 gr. witte asperges

 1 sinaasappel, sap en rasp

 1 bosuitje, in dunne ringetjes

 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd

 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt

 versgemalen zwarte peper

 2 theelepels grof zeezout

 50 g boter, gesmolten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  • Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde.
    Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  • Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  • Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  • Leg de zalmfilet in het midden in de schaal  en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  • Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
  • Lekker met gekookte krieltjes in de schil.