Nationale kick-off aspergeseizoen

Op donderdag 5 april van 15.30 tot 18.00u vindt de Nationale Kick Off van het aspergeseizoen 2018 plaats in Markthal Rotterdam. Het nationale aspergeseizoen wordt die dag officieel geopend. Daarnaast maken we de nieuwe campagneslogan bekend!

What's new?
Asperges zijn hip, gemakkelijk en op vele verschillende manieren te bereiden. Ze zijn overal te koop en vooral heel lekker. "Om juist deze voordelen aan een jonger publiek duidelijk te maken, gooien we de publiciteit van het hele seizoen over een andere boeg.

Vanaf dit jaar zal de opening van het aspergeseizoen en de Dag Van Asperge niet meer zijn zoals voorheen. We richten ons vooral op alle voordelen die de asperge biedt, zoals gemak, variatie en de makkelijke verkrijgbaarheid. Het klassieke imago van de asperge heeft een "verjongingskuur" ondergaan. We willen ons gaan focussen op jongere consumenten.

Dit jaar voeren we een landelijke campagne waarbij bloggers en vloggers aan het woord komen door middel van een '15-minutes-kookchallenge'. Op 5 april a.s. gaat deze kookchallenge van start met het uitreiken van een goodybag, gevuld met 'hoe kan het ook anders': verse asperges. Food bloggers en vloggers gaan aan slag met het bedenken van een recept dat in 15 minuten te bereiden moet zijn. Het lekkerste recept krijgt veel publiciteit via de fanbase van het Nederlands Aspergecentrum. De winnaar krijgt een rol in de Nationale Kick Off van 2019, naast veel gesponsorde publiciteit via de website en social media kanalen. Net zoals andere jaren wil een BN'er zich graag verbinden aan de opening van het aspergeseizoen en deze is ook aanwezig op 5 april.

« Terug naar overzicht