Winnaar verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2017

Dit jaar hebben wij de Verenigde Vinologen Nederland ondersteund bij de Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2017.

In de afgelopen weken hebben diverse wijnleveranciers hun favoriete aspergewijn aangemeld, dit leverde 60 deelnemende wijnen op. Na de nominatieronde bleven hiervan 30 wijnen over, en op zondag 19 februari was het zover, de finale.

Bij Hostellerie de Hamert verzamelden zich 20 vinologen om de wijnen te proeven en punten toe te kennen. Hostellerie de Hamert verzorgde diverse begeleidende aspergehapjes, terwijl de vinologen de genomineerde wijnen blind proefden. Uiteindelijk werd hieruit een winnende wijn gekozen: Manoir Grignon Muscat Sec, ingestuurd door Abels Wijnen. Manoir Grignon Muscat Sec is een wijn die direct pleziert. Het is een opvallende muscaatwijn uit het Zuid-Franse. Explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en toch lichtvoetig van smaak. Erg verkwikkend.


De druiven van deze wijn groeien in de wijngaarden rond Limoux en geven de duidelijke herkenbare muscat geur van vlierbes. Manoir Grignon Muscat heeft een zeer hoge kwaliteit. Dit komt door de lage opbrengsten per hectare, oude stokken, zorgvuldig milieuvriendelijk beheer van de wijngaard, een strenge selectie tijdens de oogst en een gecontroleerde moderne vinificatie op lage temperaturen in RVS. Deze wijn is een openbaring bij asperges!

« Terug naar overzicht