Asperges zijn gezond

Al in de oudheid, door de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Voornamelijk door de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. De unieke groente werkt bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Dankzij deze kwaliteiten zou je de asperge makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Let jij op je gewicht? Eet dan vooral veel asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat. 

 

Een belangrijk voordeel van de asperge is dat er voor en in het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Pas na het oogstseizoen deze middelen gebruikt, maar in minimale hoeveelheden, alleen wanneer het echt nodig is en het gebruikte middel komt niet direct in aanraking met de asperge. Daarom behoort dit seizoensproduct  tot de schoonste groenten van Nederland!