Asperge-broccolisalade met zalm (kopie 2)

De ingredienten

  • 1 kilo asperges
  • 300 gr. zalmfilet
  • 750 gr. broccoli
  • 1/8 ltr. citroensap
  • 1/8 ltr. visbouillon van een tablet
  • 2 bosjes dille (fijnsnijden)
  • 2 dl. olie
  • Zout, peper, suiker

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges schillen en het onderste stukje afsnijden.
  2. 1 ltr. water met zout, 2 eetl. citroensap en een snufje suiker aan de kook brengen
    en de asperges in 12 min. beetgaar koken.
  3. De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met 2 eetl. citroensap besprenkelen.
  4. De broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  5. De asperges met een schuimspaan uit het vocht nemen, af laten koelen en
    schuin in stukjes snijden.
  6. De broccoli in het aspergenat in 8-10 min. gaar laten worden en in een zeef
    af laten koelen.
  7. De bouillon tegen de kook aan brengen en de zalm hierin in 7 min. gaar pocheren, uit de pan nemen en koud laten worden.
  8. Het resterende citroensap met peper, zout, dille en olie losroeren en met
    de groenten mengen. 10 min. in laten trekken.
  9. De zalm in stukjes verdelen en voorzichtig door de salade scheppen.