Aspergelasagne met tomatensaus en geitenkaas

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges, geschild
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • lasagnebladen
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 handje verse basilicum
  • 3-5 takjes tijm
  • ongeveer 10 blaadjes oregano
  • 1,5 eetlepel zoete sojasaus
  • peper en zout
  • olijfolie (om in te bakken)

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten
Saus over? Vries het in voor de volgende keer!
Tip!

Snijd de ui en knoflook in grove pan en fruit deze aan. Voeg de tijm toe en fruit deze mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten uit blik (of verse tomaten als je wil), de sojasaus en 100 ml water toe. Basilicum en oregano toevoegen en minimaal 45 minuten zachtjes laten pruttelen.

Bereid in de tussentijd de asperges volgens de basisbereiding.  Laat ze niet te lang koken, beetgaar is voldoende.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Schep een dun laagje in een ingevette ovenschaal en leg hierbovenop een aantal asperges en wat geitenkaas. Dek af met lasagnebladen en schep hier weer een dun laagje saus overheen (let op dat de lasagnebladen goed bedekt zijn met saus). Ga zo door tot de asperges en geitenkaas op zijn, zorg dat je bovenop wat asperges en geitenkaas legt.  

Zet de lasagne gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met wat stokbrood of een frisse salade.

Eet smakelijk!