Asperges met ham, ei en krieltjes

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges
  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 1 zakje Knorr® Saus voor Asperges
  • 4 eieren, gekookt
  • 200 g achterham in plakken gesneden

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Asperges koken is helemaal niet moeilijk. Met dit aspergerecept bereid je op traditionele wijze asperges. Geserveerd met ham, gekookt ei, krieltjes met peterselie en een overheerlijke Knorr saus voor asperges zet je een heerlijk gerecht op tafel. Gooi de schillen en de afgesneden stukjes asperge niet weg, daar kun je een heerlijk basisbouillon voor aspergesoep van trekken.

BEREIDINGSWIJZE

1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 min. in het hete water nagaren. 2. Verwarm de krieltjes met de Blue Band Vloeibaar en voeg voor het serveren 1 eetlepel peterselie toe. Bereid de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel en halveer de eieren. 3. Leg de plakken ham, de gehalveerde eieren en de krieltjes op het bord en verdeel de opgewarmde asperges over de borden. Schenk de saus over de asperges en garneer met de rest van de peterselie.