Pannenkoekje met asperges, proscuitto en crèmefraîchesaus

De ingredienten

  • 15 asperges
  • 20 plakken prosciuttoham
  • 125 ml. crème fraîche
  • 125 ml. koksroom
  • Citroensap
  • Mayonaise
  • Peper en zout
  • Gemengde slasoorten voor de garnering
  • Cherrytomaatjes
  • Voor het beslag:
  • 2 eieren

Informatie

  • Wit
  • 5 personen
  • Voorgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

Smakelijk eten!

 

  1. Maak van de ingrediënten het pannenkoekenbeslag en roer het mooi glad.  Als het nodig is eventueel zeven door een grove zeef.
  2. De asperges schillen en afkoken in water met zout.
  3. Tien asperges halveren, de andere vijf in stukjes snijden.
  4. Pannenkoekje omdraaien en verder afbakken. Later even opwarmen in de oven.
  5. De plakken ham snijden.
  6. Maak een saus van de crème fraîche, koksroom, mayonaise, scheutje citroensap en peper en zout.
  7. Pannenkoekje op het bord leggen en daarop een beetje sla leggen, daar bovenop twee plakken ham en een doormidden gesneden asperge.
  8. Napperen met wat saus en verder afgarneren met sla en cherrytomaatjes.