Pizza Calzone met asperges, tuinerwtjes en rauwe ham

De ingredienten

  • 400 gram kant en klaar pizzadeeg
  • 1 zakje MAGGI saus voor asperges
  • 400 gram asperges, geschild en in stukjes gesneden van ca. 2 cm
  • 100 gram doperwtjes
  • 2 geroosterde rode paprika´s
  • 200 gram rauwe ham
  • 2 hardgekookte eieren
  • verse dille

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Laat goed afkoelen, pel ze en snijd in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (of de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking van het pizzadeeg).
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Deel het kant-en-klare pizzadeeg door tweeën, zodat je twee pizza’s hebt en leg op de bakplaat.
  4. Kook de asperges ca. 3-4 minuten in kokend water, voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  5. Meng de geroosterde paprika en ei erdoor.
  6. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje en bestrijk de helft van de pizzabodems ermee. Je klapt ze namelijk straks dubbel. Laat rondom circa 1 centimeter van de rand vrij, zodat je hem goed dicht kunt vouwen.
  7. Verdeel de plakjes rauwe ham over de hele pizzabodem.
  8. Verdeel de ingrediënten weer over de helft van de pizzabodem (waar de saus zit).
  9. Klap de helft van de pizza (waar de saus en groenten niet zitten) nu dicht en vouw de randen naar binnen dicht. De pizza moet goed dicht zitten.
  10. Bak de pizza’s in 20 minuten bruin en gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking van het pizzadeeg).
  11. Snijd de pizza’s doormidden en serveer met wat verse dille.